Lycka Till

by Lycka Till

/
 • Streaming + Download

  Immediate download of 11-track album in your choice of 320k mp3, FLAC, or just about any other format you could possibly desire.

  Hi!

  $5 (or €5 or 50kr) is the recommended price. We think that's a fair price for a full length album, we hope you feel the same. If you want to pay more, that's also OK. And if you can't afford $5 you can pay what you have. Bandcamp only allows a limited number of free downloads and both bandcamp and paypal charge some fees, so for very small sums - everything goes to them.

  Thank you!

    name your price

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Pressed CD in a high quality Digipack with lyric sheet. Released by Plan-It-X records. If you live in the US please order from www.plan-it-x.com for $5. Thank you!
  ships out within 5 days
  edition of 1000 

    €5 EUR

   

1.
01:44
2.
3.
4.
5.
01:57
6.
02:01
7.
8.
9.
02:50
10.
11.

about

This album was written, recorded, mixed and mastered by Lycka Till in our rehearsal space in Umeå, Sweden during 2009.

credits

released March 1, 2010

Viktor - acoustic guitar + vocals
Björn - electric guitar + organ
Elfrida - trumpet
Emanuel - drums
Tomas - bass

Cover art by Hanna Holmquist
Released by Plan-It-X Records and ourselves

tags

license

about

Lycka Till Sweden

Sad in the key of happy - from Umeå!

contact / help

Contact Lycka Till

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Track Name: La la la
Den största sorg jag någonsin känt den kom från sand och sediment. Sedan slet de träden ur er jord och skrek om våld och skrek om mord. Du tvingas fly från ditt hem, du kommer aldrig hem igen. Från dom plättar som finns kvar – den enda mark som ni har – stal de livets fasta grund. Det finns inget vatten i er brunn. Hur kan någon leva här? Hur får man hopp i sådan misär? De har vägar och gröna fält och muren skiljer dem från svält. De har aldrig haft det svårt och måste blunda jävligt hårt för att inte ramla ner, lätt att göra om dom ser. Hur de begraver er i sand och släcker liv på Gazas strand, där en flicka är ensam kvar. De tog livet av hennes far. Hennes sorg får inte plats - ett svart hål i vår galax.
Track Name: Listening to Victor Jara
In junior high we called ourselves communists. Contrary to the teachers we knew the difference between Lenin and Stalin. We used to joke about Trotsky and the ice pick. We listened to Cornelis and Victor Jara and in all the demonstrations we had more fun than the grown ups. On the first of may we woke up with the feeling that we were gonna show the fuckers who we are. And when Ian came to town all the students skipped their classes. On the town square we were taught exactly what cops do with kids like us. In sewing class I tried to make a flag of red wool and the teacher tried to have me expelled for having subversive ideas. We played punk like punk should be played but now I think I have forgotten how.
Track Name: På gott och ont
I mina ljusa stunder ser jag allt det fina i allt omkring mig. Jag ser skogen och värmen över vägen och jag hör hur ljudet ändras med temperaturen. Jag älskar hur årstiderna kommer och går och jag älskar hur det finns något vackert i varje sekund. Det finns en mening med allt som du gör även om du inte gör någonting, och när solen går upp över Ålidhem och teglet lyser rött finns det ingen tid eller plats där jag hellre är. Men i mina mörka stunder, för vi har alla mörka stunder, ställer sig världen på min hals och börjar berätta om allt jag glömt och allt jag förträngt och allt jag ännu inte sett. Om skadeglädje och falska begär. Om kärlekslöshet och fina restauranger. Då försvinner himlen från min blick. Världen dränker mig och jag får ingen luft, men jag kan inte dö så här, det har ingen någonsin gjort. Så jag lever vidare på gott och på ont med dalar som är som bottenlösa hål. Men mina toppar byter jag aldrig bort, dom är högre än vad avgrunden är djup.
Track Name: Köplust och trängsel
Här växer hjärtan som bara kan hata. Svullna magar som ingen vill mata. Vi stänger gränser och skickar tillbaka små barn som ingen kommer att sakna. Himlen är röd och regnar blod men det växer träd där du just stod. Alla lik blir till bördig jord. Ge mig ditt hopp ge mig ditt mod. I mitt hjärta växer frön av hopp men mitt sympatiska nervsystem sätter stopp. Omfördelningar sker i mitt blodomlopp. Världen kramar syret ur min kropp. Ibland vill jag förlora min känsel. Tappa bort mig i köplust och trängsel. Men jag vet att det inte hjälper någon annan än mig själv
Track Name: Sov gott
Sova länge det är allt jag vill. Att inte behöva sitta still. Att kunna ha dig tätt intill och sova länge det är allt jag vill. För natten kommer när dagen gått som något jag trodde att jag glömt bort. Men du blundar och du visar att du förstått att natten kommer när dagen gått. Jag läser om grodor i min bok. Hur våren skakar vinterns ok. Den är skriven av någon riktigt klok för världen är vacker i min bok. Ibland befinner jag mig utomhus med rök ur munnen och gatuljus. När min hjärna skakas av ett märkligt brus och jag inte längre är utomhus. Är det verklighet eller är det dröm? Är elektriska impulser också ström? Är det du eller jag som ska ha beröm? Är du verklighet eller är du dröm? Ibland vet jag inte vars jag ska ta vägen. Jag vill inte verka alldeles för angelägen. Men du påverkar alla mina känslolägen så jag inte riktigt vet vars jag ska ta vägen.
Track Name: No ambition
Things were making a lot less sense. I declared war on indifference. Had a feeling of impending doom, sprawled out on the bed in my basement room. I never know exactly how to handle living slow and sweetly amble, being attentive, safe and careful, with experiences by the handful. I wanna travel around the world, write a book with my own words, about the green and growing wildness of this earth. But that would be living only for me and that's a life that cannot be, however much I'd like to prove my own worth. When it comes to career decisions I take pride in my lack of ambition. There is no goal attached to my mission, I am happy if someone listens.
Track Name: Sean Bonnette och jag
Snart slutar jag bry mig, detta leder ingenstans. Ni har ingen vett och sans och det finns ingen balans. Då vill man bara sticka någon annanstans, dansa någon annans dans, kanske få en till chans. För alla goda gärningar jag lägger till mitt namn tar mig inte ens i hamn, ni tar mig inte ens i hand. Då vill man bara sticka till något annat land, kanske spela med sitt band, sätta hjärtan i brand. Jag har inget till övers för den smala vägen. Snåriga stigar som inte leder någonstans. Inget till övers för den smala vägen. Jag försöker att alltid, alltid, alltid vara tolerant. Visst, alla borde va så bra som dom kan va, och Sean Bonnette och jag, vi försöker varje dag. Men hur mycket skit är det tänkt att man ska ta? Att aldrig känna sig bra det gör ingen människa glad. Ödmjukhet och vänlighet och ett öppet, ärligt sätt, det är faktiskt ganska lätt att inte tvinga till reträtt. Vi borde värna om vår sociala allemansrätt för det hör till allmänt vett att inte ständigt titta snett.
Track Name: Alla ni som väntar
Tillbaka på noll när våren har kommit. En maktlös väderlek. Jag vill sätta allting på ett kort för en rastlös kärlek. Nervositeten ligger i luften, det känns när jag andas. Ett tillfälligt fall av själslig förlamning kommer alltid att klandras. Min hjärna får för sig att bo på gatan av och till. Själv tittar jag ut genom fönstret - jag vet vad jag vill. Mina mål är borta med vinden, det är lika bra. Jag har tappat bort min ritning som visar hur allting ska va. Alla ni som väntar på att slippa vänta, ni väntar förgäves. Om jag kan reinkarneras vill jag bli någons blod. Sänker man ner mig i marken blir jag till jord. Mitt paradis har stränder av asfalt, här hittar jag hem. Måste inte leva för stunden, den kommer sen.
Track Name: Gaza
Jag är inte ledsen jag är frustrerad. Så jävla arg att jag inte kan fungera. Det finns inget som är rätt och ingen reagerar men vi finns kvar här även när du inte ser oss. Jag är inte trött, jag är helt slutkörd. Den här gången har jag nog förlorat mitt förstånd. Om du kommer hem ikväll kanske vi kan ta oss härifrån till någonstans där vi får vara människor igen. Jag vill inte ha fred jag vill ha mitt liv tillbaka. Det är våra hem och våran jord och alla människor jag saknar. Det finns inget som är svårt och inget komplicerat- allting som var vårat har dom jävlarna konfiskerat.
Track Name: När kapitalet tar till vapen
Stenar kan va bra att ha när kapitalet tar till vapen. Snabba fötter, lätta skor, se till att hålla dig vaken. Vänner och kamrater är det viktigaste av allt. Starta gärna bränder men håll huvudet kallt. För allting vi har vunnit har vi vunnit genom kamp. Sluta aldrig kämpa! Inget samförstånd! Vissa offrar mindre å vissa offrar mer, vissa offrar livet! Inget samförstånd! Fall tillbaka när snuten avancerar men anfall direkt när dom retirerar. Gerillakrigsföringens A och O. Djungel som djungel - det är här vi bor.
Track Name: Fredrick Federley
Du hatar så jävla hårt att du spricker. Jag kan inte fatta att du tycker som du tycker. Sinnessjukdom eller hjärtlösa nycker? Ett bländande iskallt ljus i medmänsklighetens svarta tunnel, är det så du vill se dig själv? Du stryker omkring på Stureplan, samlar in pengar för att döda barn. Flyktingar vill du inte ha i stan så dom drogas och sätts på chartrade plan. I ditt heliga krig mot dom små och svaga, tänker du någonsin på deras gravar? Hur deras kroppar blir till jord? Vad drömmer du om sent om natten, långa nålar och svarta vatten? Om människor som inte längre finns? Fredrick, Fredrick Federley – vad är det för fel på dig? Hur kan du leva med dig själv? Jag förbannar dagen du kom till världen och jag önskar att du slutar finnas till.